MVO Partners

Wij zijn MVO partner met een heel aantal bedrijven in Deventer. Dat is iets waar wij trots op zijn, maar ook iets waar onze partners trots op zijn. Onze partners vertellen waarom zij ervoor gekozen hebben om partner te worden van de Parabool.

Andries Heidema, burgemeester gemeente Deventer

‘Ik krijg dagelijks heel wat mensen op de koffie. Bij het inschenken hoor ik vaak: ‘Wat een leuke, vrolijke koffiekoppen heeft de gemeente!’ En dan vertel ik dat de koppen zijn gemaakt door de Kleurmeesters van de Parabool. Dat ik het fantastisch vind dat mensen met een verstandelijke beperking zich op deze manier kunnen ontplooien, vaardigheden en kwaliteiten kunnen ontwikkelen. Met deze koffiekoppen laten wij als college van B&W zien wie de Kleurmeesters zijn. En daar ben ik ontzettend trots op!’

Meedoen. Zo hoort het.
Meedoen in de Deventer samenleving is belangrijk voor iedereen. Ook voor mensen met een verstandelijke beperking. Daar waar het kan maken mensen voor hulp of ondersteuning gebruik van hun naasten: familie, buren, vrienden. Voor mensen die niet zonder begeleiding kunnen, zet de gemeente in op passende faciliteiten. Denk aan de woon- en werkplakken van de Parabool. Zodat mensen zich kunnen ontwikkelen. Kunnen meedoen. Want zo hoort het.

Pascal Hulsegge, JPR Advocaten

‘JPR Advocaten voelt zich nauw betrokken bij de Oost-Nederlandse regio. Als sponsor ondersteunen wij dan ook bij voorkeur activiteiten die maatschappelijke betekenis hebben en een bijdrage leveren aan de lokale samenleving. Het is dan ook daarom dat JPR Advocaten partner is van de Parabool en zich voor hen inzet. Dit doen we door onder andere deel te nemen aan de carrousel en door vergaderpakketten aan onze relaties aan te bieden.’

Deskundig, doortastend en persoonlijk betrokken

JPR Advocaten combineert de specialistische kennis en kunde van een groot kantoor met de persoonlijke werkwijze van een klein kantoor. Of het nu gaat om juridische analyses, praktische adviezen of belangenbehartiging. U kunt altijd een beroep doen op onze advocaten. Zij staan naast u; als uw raadgever, sparringpartner, vertrouwenspersoon en soms ook “held van de dag”.
www.jpr.nl

Ed den Besten, Rabobank Salland

‘De Rabobank beschouwt de samenleving als haar primaire aandeelhouder. Als het met de wereld van onze klanten en leden goed gaat, dan gaat het ook goed met de Rabobank. Vanuit ons DNA zijn we betrokken bij het werkgebied waarin wij opereren. Wij geloven in een samenleving die we samen vorm moeten geven. Waarin ieder er toe doet en mee kan doen. Daarom zijn we ook partner van Stichting de Parabool.
Afgelopen jaar hebben we een kerstmarkt gehouden en konden medewerkers van Rabobank Salland hun eigen kerstpakket samenstellen met producten die door Stichting de Parabool waren gemaakt. Het was een geweldig feest en volgens veel medewerkers het mooiste kerstpakket dat ze ooit hadden gehad.’

Samen bereik je meer dan alleen
Rabobank Salland is de grootste financiële dienstverlener in de regio Deventer, Raalte en Olst-Wijhe voor zowel de zakelijke als particuliere markt. Wij willen mensen helpen hun ambitie en droom te verwezenlijken. Of dat nu het kopen van een huis is of het starten of uitbreiden van een onderneming. Een deel van de winst investeren we weer in de regio om het verdienvermogen en de vitaliteit van Salland te versterken. Het liefst doen we dat samen met anderen, want samen bereik je meer dan alleen. Dat is in het belang van onze klanten en leden. Zo was het 120 jaar geleden en zo is het nu nog steeds. Dat is de kern van onze identiteit als Rabobank.

Remy Everink, Mercurius Makelaars

Een bos bloemen krijgen als je je huis hebt verkocht is natuurlijk leuk. Een cadeau met een verhaal is natuurlijk nog leuker! Mercurius Makelaars steunt stichting de Parabool.
Wij geven iedereen bij een geslaagde (ver)koop van de woning een uniek vogelhuisje cadeau. Het vogelhuisje is gemaakt en ontworpen door cliënten van de Parabool. Een product dat met veel liefde en aandacht vervaardigd is door mensen met een verstandelijke beperking. Het feit dat onze klanten dit unieke product straks in handen krijgen is voor hen van onschatbare waarde!

De meest actieve makelaar in Deventer
Mercurius Makelaars is een jong en gedreven makelaarskantoor in de regio Deventer, aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Noem ons de nieuwe generatie makelaars; zeer actief op de woningmarkt en van alle nieuws op de hoogte. Wij hebben jarenlange ervaring met het verkopen, aankopen en taxeren van woningen en appartementen. Daarnaast hebben wij een breed netwerk, houden wij van duidelijke taal en luisteren aandachtig. Je kunt er van op aan dat wij onze afspraken nakomen, goed bereikbaar zijn en met plezier investeren in persoonlijke aandacht. Want bij Mercurius Makelaars telt maar één ding, en dat is dat jij als klant tevreden bent met het eindresultaat.

www.mercuriusmakelaars.nl

Eigen Kracht Deventer Vrouwen

Eigen Kracht Deventer Vrouwen (EKDV) is een netwerk van vrouwen die op zoek zijn naar (vrijwilligers)werk, een eigen onderneming of zich aan het oriënteren zijn op wat ze nu eigenlijk willen en kunnen. Het is naast een ontmoetingsplek en activiteiten rondom werk zoeken en zelfontplooiing, ook een plek om in je kracht te komen en je talenten te laten zien of nieuwe vaardigheden te leren. Dit doen we door elkaar te ontmoeten op bijeenkomsten, Open Cafés, workshops en in werkgroepen. En door onze krachten te bundelen en ieders eigen talenten in te zetten voor de algemene organisatie van Eigen Kracht. Sinds 1 april 2016 wordt EKDV grotendeels gerund door vrijwilligers.  EKDV wordt begeleid door en is een onderdeel van de Vrijwilligers Centrale Deventer.

Salland United

In het bestuurlijk netwerk ‘Salland United’ hebben bestuurders van diverse zorgorganisaties uit eerste, tweede-derde lijn, ENO en de gemeente Deventer elkaar gevonden. De Parabool maakt ook deel uit van deze nieuwe samenwerking.

De ambitie is dat Salland in 2025 de gezondste regio is met de gelukkigste inwoners. Salland United ondersteunt deze ambitie door de gezondheid en vitaliteit van de inwoners van 0 tot en met 100+ te bevorderen met als vertrekpunt de mens: de focus op de eigen regie en kracht van mensen. Hiervoor organiseert zij de samenhang van de regio, gericht op het promoten van Gezondheid en Gedrag, gaat zij uit van Positieve Gezondheid en stimuleert zij de persoonsgerichte en geïntegreerde aanpak van medische zorg, ondersteuning, welzijn en wonen.