Informatie over het corona virus

Op deze nieuwspagina omtrent het nieuwe corona virus houden we u op de hoogte van de laatste informatie en maatregelen die specifiek gelden voor cliënten, hun familie en netwerk en andere bezoekers van de Parabool.
Wij volgen bij het nemen van beslissingen en maatregelen die genomen moeten worden, de richtlijnen van het kabinet en het RIVM. Omdat het actuele nieuws over het corona virus snel verandert, raden we u aan om ook  de website van de Rijksoverheid regelmatig te bezoeken.

Informatie over de cliënt vertrouwenspersoon:
Ook nu kan er een klacht zijn, die besproken kan worden met de cliëntvertrouwenspersoon.
Dat is Annemieke Bijkerk. Haar telefoonnummer is: 06-19361806. Haar mailadres:a.bijkerk@hetlsr.nl

Update 23 februari 2022
Vanaf vrijdag 25 februari is er geen limiet meer op het aantal bezoekers dat cliënten mogen ontvangen.
De mondkapjesplicht vervalt, evenals de 1,5 meter afstand.
Beide zijn een advies geworden ipv een verplichting.

Onze winkels zijn allemaal weer helemaal open en natuurlijk kunt u weer genieten van een kopje koffie in de Joetse!

Wij hebben vertrouwen in de huidige situatie en hopen dat alles nu weer bij het oude blijft en iedereen de weg naar de Parabool weer vindt.
We hebben veel van u als bezoeker gevraagd in de afgelopen 2 jaar en willen u dan ook hartelijk danken voor het geduld en begrip dat u heeft gehad.
Dank en op naar een gezamenlijke, fijne toekomst!

Update per 6 november 2021
Helaas hebben het stijgende aantal besmettingen en ziekenhuisopnames geleid tot nieuwe maatregelen van de overheid en het (her)invoeren van regels binnen de Parabool.

Basismaatregelen blijven van belang ook als je gevaccineerd bent!
De basis blijft * handen wassen * 1,5 meter blijft een veilige afstand * hoest/nies in je elleboog * bij klachten testen en thuisblijven tot de uitslag bekend is *
Vanaf 6 november vragen wij onze bezoekers om in alle gebouwen van de Parabool een mondkapje te dragen en 1,5 meter afstand te houden.
Onze medewerkers zullen ook weer mondkapjes gaan dragen.

Voor de veiligheid van onze cliënten en medewerkers , willen wij u vragen om niet op bezoek te komen als u op 1 van onderstaande 3 vragen JA kunt antwoorden:

  1. Heeft u klachten zoals verkoudheid, koorts, hoesten of verminderde reuk/smaak?
  2. Heeft u een huisgenoot die positief getest is op het coronavirus of in afwachting is van de testuitslag?
  3. Bent u in de afgelopen 10 dagen teruggekomen uit een oranje of rood gebied buiten Nederland?

Als u op alle vragen NEE heeft geantwoord, dan bent u natuurlijk heel welkom bij de Parabool en wensen we u veel plezier bij uw bezoek!

Hartelijk dank voor uw medewerking.

Update per 25 september 2021
Zoals vorige week aangekondigd in de persconferentie, zijn er vanaf 25 september verdere versoepelingen voor alle Nederlanders, dus ook voor cliënten, medewerkers en bezoekers van de Parabool.

Basisregels blijven van belang ook als je gevaccineerd bent!
De basis blijft * handen wassen * 1,5 meter blijft een veilige afstand * hoest/nies in je elleboog * bij klachten testen en thuisblijven tot de uitslag bekend is *

Verplichte 1,5 meter maatregel vervalt
Vanaf 25 september vervalt de verplichte 1,5 meter maatregel. De verplichting om 1,5 meter afstand te houden, verandert in een dringend advies om afstand te houden. Het blijft verstandig om elkaar de ruimte te geven en dan is 1,5 meter de veilige afstand. Deze basisregel helpt aantoonbaar om besmetting te voorkomen. Ook het handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog, thuisblijven en testen bij de GGD bij klachten en regelmatig zorgen voor frisse lucht in binnenruimtes dragen bij aan het voorkomen van besmettingen.

Gebruik mondkapje binnen de Parabool
De verplichting om een mondkapje te dragen gaat eraf. Geldt alleen nog in openbaar vervoer, taxivervoer (chauffeur en inzittenden) en vliegvervoer.
Maar voel je vrij om het mondkapje te gebruiken. Bijvoorbeeld bij een verkoudheid kan het verstandig zijn om wel een mondkapje te gebruiken, neem het zekere voor het onzekere.

Update per 1 juli 2021
Het kabinet heeft op 26 juni de 4e stap in het openingsplan gezet. De meeste maatregelen zijn niet meer nodig of zijn versoepeld.
Alles is weer open met inachtneming van de basismaatregelen ‘ handen wassen, afstand houden en testen bij klachten’.
Voor onze cliënten en medewerkers betekent het weer even genieten met vrienden en familie van een terrasje of een vakantie.
De werkgroep corona blijft actief, maar ook zij kunnen een klein stapje terug doen.
We wensen u een fijne zomer!

Update per 14 april 2021
In de periode van januari tot nu hebben we met cliënten en familie en verwanten persoonlijk de gewijzigde maatregelen besproken.
Voor externe bezoekers en leveranciers was er geen nieuws.
Onze cliënten die gevaccineerd wilden worden, hebben deze gelukkig allemaal  in februari gekregen. Onze medewerkers hebben in maart hun eerste prik ontvangen en zijn in afwachting van de tweede.
Op dit moment blijven alle maatregelen gelden tot 28 april.
Het aangekondigde Openingsplan vanaf 28 april brengt hopelijk voor iedereen de ruimte waar we zo naar verlangen.

Basisregels

Update per 4 januari 2021
Wij wensen u een goed en gezond jaar. Een jaar dat hopelijk snel het licht aan het einde van de coronatunnel geeft.
Dat licht zal onder andere komen door het vaccineren van alle Nederlanders, waarmee deze week een start gemaakt wordt onder zorgmedewerkers. De medewerkers van de Parabool zijn echter nog niet direct aan de beurt. De exacte startdatum voor onze regio en onze organisatie is nog niet bekend.

Over het vaccineren van onze cliënten is nog niet meer bekend dan u voor Kerst heeft ontvangen. Zodra wij meer informatie hebben, zullen we die direct delen met cliënten, familie en verwanten.
Alle informatie over het coronavaccin vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Update per 17 december 15.00 uur

De volledige lockdown zoals afgelopen maandag aangekondigd door de heer Rutte, heeft voor de Parabool en haar cliënten geen andere gevolgen dan voor alle Nederlanders.
Het bezoek en logeren blijft zoals het was.
Dagbesteding kan gelukkig open blijven. Zoals altijd, kijken we bij de Parabool naar elke cliënt individueel en dat kan betekenen dat maatwerk toegepast wordt.

Vaccinatie
In januari 2021 start, naar alle waarschijnlijkheid, de vaccinatie tegen het coronavirus.
De vaccinatiestrategie van de overheid is gericht op het beschermen van de mensen die het meest kwetsbaar zijn.
Zorgmedewerkers van verpleeghuizen ontvangen als eerste een oproep.
Na de medewerkers van verpleeghuizen volgen de medewerkers, die direct met cliënten werken, uit de gehandicaptenzorg en thuiszorg.
Parallel aan het vaccineren van de genoemde zorgmedewerkers wordt ook zo snel mogelijk in het nieuwe jaar gestart met het vaccineren van bewoners van verpleeghuizen en woonvormen voor mensen met een verstandelijke beperking.
Zodra de praktische informatie beschikbaar is, die wij de komende weken verwachten via de overheid en de VGN, zullen wij die delen met familie en verwanten.
Op de website van de Rijksoverheid staat alle informatie over het vaccin.
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie

De maatregelen per 15 december

Update per 29 oktober 15.00 uur
Informatie over bezoek en logeren

Iedere cliënt heeft recht op bezoek en we volgen hierin de maatregelen van de VGN.

In ieder geval zijn minimaal één verwant/familielid van een cliënt welkom, zoals ook vastgelegd in de tijdelijke wet maatregelen Covid-19. Ook logeren is mogelijk van één naaste familielid.

Meer informatie vindt u hier.

Update per 15 oktober 15.30 uur:
De nieuwe maatregelen zoals die sinds gisteravond 22.00 uur gelden hebben geen wijzigingen met zich meegebracht voor de Parabool.
Wel zijn er veranderingen voor cliënten, die gelijk zijn als voor u en mij.
Blijf zoveel mogelijk thuis.
Even niet naar een café, een restaurant of de sportclub waar in teamverband gesport wordt.

Wel hebben we  2 verzoeken aan u als u familie en vrienden bij de Parabool bezoekt:
1. zou u uw bezoek vooraf willen plannen via de begeleiding? Iedereen is heel welkom! Maar als we het kunnen plannen, dan kunnen we zorgen dat er niet teveel mensen tegelijk binnen zijn.
2. zou u zo vriendelijk willen zijn om in onze gebouwen in de gangen en gezamenlijke ruimtes een mondkapje te dragen?

Onze medewerkers dragen sinds vandaag een medisch mond- neusmasker gedurende hun hele dienst.

Update 29 september 16.00 uur:

Naar aanleiding van de persconferentie van 28 september zult u zich vast afvragen of er iets veranderd voor dagbesteding. We hebben alleen interne maatregelen getroffen, zoals het verminderen van bijeenkomsten op het Service Bureau. Deze maatregelen hebben geen impact op de dagbesteding en blijven op de gebruikelijke manier doorgaan. De VGN is voor ons hierin leidend en mochten er aanpassingen komen, dan brengen we u op de hoogte.

Update per 2 september 15.00 uur:

Na een heftige periode, waarvan we weten dat deze juist voor onze cliënten en voor hun familie heel zwaar is geweest, hebben we genoten van de zomer met meer bewegingsvrijheid dan in de maanden hiervoor. Uit een tussenevaluatie die we hebben gedaan, kwam met name ‘SAMEN hebben we het goed gedaan’ terug in de antwoorden van de vragenlijst. En dat klopt. We hebben het SAMEN goed gedaan onder onwerkelijke omstandigheden.
Er waren vrijwel geen besmettingen bij collega’s en gelukkig geen enkele besmetting bij cliënten. Dat heeft veel van iedereen gevraagd, maar met succes.

Alleen samen houden we het coronavirus onder controle
De controle over het coronavirus die we sinds maart hebben bereikt, moeten we met elkaar zien vast te houden. Dit lukt alleen met de basisregels die voor iedereen gelden. Thuisblijven en testen bij klachten is belangrijk, omdat de GGD dan via bron- en contactonderzoek de mensen die in aanraking zijn geweest met iemand die positief getest, is kan adviseren om ook thuis te blijven. Zo worden minder mensen besmet en krijgt het virus geen kans. Samen kunnen we zorgen dat we het aantal besmettingen binnen de Parabool zo laag houden zoals we dat sinds maart hebben gedaan.

Bij klachten: testen en thuisblijven tot de uitslag bekend is.
Testen blijft van groot belang, maar we merken dat het langer duurt voor men een afspraak krijgt bij de GGD voor het testen. Dat kan in de komende maanden een uitdaging worden voor de capaciteit in onze teams. Op dit moment wordt er hard gewerkt om daar op voorbereid te zijn.

Informatie per 3 juli 15.00 uur:

Dagbesteding weer verder ‘open’
Volgens de routekaart Dagbesteding (zie het bericht van 25 juni hieronder) , zullen vanaf maandag 6 juli bijna alle cliënten die bij ons wonen weer naar de locaties van Dagbesteding gaan.
Cliënten die bij familie of andere zorgaanbieders wonen, zullen vanaf 13 juli zoveel mogelijk weer naar de Dagbesteding komen.
BELANGRIJK: de check of een cliënt geen klachten heeft, dient op de woonlocatie gedaan te worden. Collega’s van wonen, familie en ander zorgaanbieders worden verzocht om dat elke dag te doen. Bij klachten blijft de cliënt thuis!
Basisregel van de overheid is: heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen. Ben je benauwd en/of heb je koorts? Dan blijft het hele gezin thuis.

Bezoekregeling en logeren en vakantie voor cliënten
Vanuit de overheid zijn er geen beperkingen meer op bezoek en logeren.
Alle teams hebben hier inmiddels afspraken over gemaakt met de cliënten en hun familie, omdat het aantal mensen tegelijk en de frequentie nog wel per locatie kan verschillen.
In alle gevallen gelden de basisregels zoals voor iedereen in Nederland: blijf thuis bij klachten, houd 1,5 meter afstand, was vaak je handen en vermijd drukte.
Als een bezoeker of de cliënt klachten heeft, kan het bezoek helaas niet doorgaan, want de basisregels gelden ALTIJD voor IEDEREEN.
Juist in deze opstartfase moeten we SAMEN zorgen dat we ons allemaal aan die basisregels houden.

Vakantie voor cliënten
De VGN ontwikkelde in samenwerking met reiskoepel ANVR en de bij hen aangesloten, gespecialiseerde reisorganisaties de ‘Handreiking Aangepaste Vakanties’ met daarin Covid-19-maatregelen. Tal van maatregelen staan hierin beschreven, zoals het dragen van een mondkapje tijdens vervoer, hygiënemaatregelen en gezondheidschecks. Het RIVM heeft het stempel ‘veilig’ aan de handreiking toegekend.  de Handreiking van de ANVR.
Algemeen geldt, zoals weer voor iedereen, blijf bij voorkeur in Nederland. Vakanties in het buitenland kunnen risico’s met zich meebrengen.
De Handreiking staat hier op de website van de VGN.

We wensen u een fijne zomer!

Informatie per 25 juni 18.30 uur:

Gisteravond had premier Rutte goed nieuws voor iedereen in Nederland en dat vulde minister de Jong aan met heel fijn nieuws voor onze cliënten en hun familie en verwanten. En voor onze trouwe vrijwilligers, die we al maanden hebben moeten missen.
Maar het wil niet zeggen dat het virus weg is. We moeten daarom wel voorbereid zijn op een ‘2e golf’, zoals ze die noemen, of op kleinere lokale uitbraken.
Samen alert blijven!
Wij zijn misschien wel klaar met het virus, maar het virus is nog niet klaar met ons.
Daarom geldt voor alles wat we doen:

  • De 1,5 meter blijft de standaard. ALTIJD!
  • De hygiëneregels blijven de basis.
  • Bij klachten: blijf thuis en laat je testen. Heb je een huisgenoot die in afwachting is van de uitslag van de test en benauwd is of koorts heeft, dan blijf je ook thuis.
  • Vermijd te drukke plekken.

Voor cliënten die bij ons wonen
De bezoekersregeling mag gelukkig ‘losgelaten’ worden.
Hetzelfde geldt voor logeren en zelfs op vakantie gaan. Dat laatste bij voorkeur in eigen land, vanwege eventuele risico’s op terugkomen als in het vakantieland een uitbraak is.
We hebben de afgelopen maanden steeds gehandeld vanuit de veiligheid voor cliënten en collega’s.
En dat doen we nu ook. Het blijft een dilemma tussen de veiligheid en het welzijn van cliënten.
Deze nieuwe versoepelingen hebben daarom wel een goede voorbereiding nodig.
Volgende week nemen we de tijd om ons eigen stappenplan van Wonen bij te werken naar de nieuwe situatie vanaf 1 juli.
De verwachting is dat we dan uiterlijk per 6 juli aan de nieuwe versoepelingen gehoor kunnen geven.
Familie en verwanten worden uiteraard via de persoonlijk begeleider geïnformeerd.

Voor werken en dagbesteding
We gaan onderstaande routekaart uitwerken naar de nieuwe mogelijkheden.

Vrijwilligers weer van harte welkom
We hebben jullie gemist!  Wat fijn om dan weer te mogen samenwerken vanaf 1 juli.  De locatie waar je ons altijd helpt zal contact met je opnemen om te overleggen of het mogelijk is op die locatie en wanneer je weer zou willen/kunnen komen.

Laat het nu maar een mooie zomer worden voor ons allemaal!

Informatie per 15 juni 11.00 uur:

Dagbesteding
We gaan stap voor stap weer open met dagbesteding.
vanaf 15 juni starten we weer met cliënten die elders wonen, cliënten die zelfstandig wonen en nu geen dagbesteding hebben en met cliënt stagiaires (die zelfstandig kunnen komen).
De dagbesteding op onze eigen woonlocaties houden we nog zoals het nu gaat tot in ieder geval 1 juli.

Informatie per 25 mei 13 uur:
WONEN
In de media wordt op dit moment veel gesproken over de versoepeling van de bezoekersregeling.
Dit naar aanleiding van de laatste persconferentie, waarin minister de Jonge aankondigde dat het vanaf 25 mei mogelijk gemaakt moet worden om 1 vaste bezoeker te ontvangen.
De media gaat vooral uit van bezoek in verpleeghuizen.
De Parabool volgt de richtlijnen van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland en die richtlijnen zijn over het algemeen ruimer dan die van verpleeghuizen. Wij hebben 3 locaties (Schuilenburg, De Braak en Oerdijk 108c) waar we tot nu toe de richtlijn van verpleeghuizen volgen.
Voor alle andere woonlocaties is de bezoekregeling sinds vorige week gelukkig weer ruimer.
Familie en contactpersonen van cliënten op de andere woonlocaties zijn inmiddels allemaal persoonlijk geïnformeerd door de persoonlijk begeleiders van de cliënten, omdat het per locatie kan verschillen. We hebben gekozen voor maatwerk, passend bij de groep en de locatie.
Zowel voor onze cliënten, als voor familie en verwanten  is het heel fijn om elkaar weer te kunnen zien!
We doen het samen, stap voor stap en met de nodige voorzichtigheid.
De volgende stap is een plan om ook weer thuis bij familie te kunnen logeren. Dat wordt in de komende weken uitgewerkt en zullen wij u uiteraard weer persoonlijk laten weten.

WERKEN/DAGBESTEDING
Hier zijn op dit moment nog geen wijzigingen.
De geldende maatregelen zijn nog van kracht.
Vanuit de teams wordt op dit moment gewerkt aan een plan om weer te kunnen starten volgens de richtlijnen van de Rijksoverheid en de VGN.
Zodra er meer bekend is over wanneer we weer voorzichtig kunnen starten, zullen wij onze cliënten persoonlijk informeren.

Informatie per 8 mei 11 uur

Voor onze cliënten en hun familie & vrienden verandert er na de persconferentie van 6 mei helaas niet direct iets.
We gaan de komende dagen de inhoud van de persconferentie ‘vertalen’ naar maatwerk binnen de Parabool. Maatwerk per locatie.
Via onze teams en persoonlijk begeleiders zullen wij u persoonlijk laten weten als er een wijziging in bijv de bezoekersregeling mogelijk is.
Minister-president Rutte noemde het een evenwichtsbalk: het balanceren op de balk met aan de ene zijde de risico’s op verspreiding en aan de andere zijde de versoepeling van de maatregelen.
Precies die balans gebruiken we in het maatwerk bij de Parabool.
We weten hoe moeilijk de situatie voor u is en doen ons best om zo snel mogelijk de balans voor elke locatie vinden.

Informatie per 22 april 15 uur huidige basisregels verlengd tot en met 19 mei

Net als iedereen hadden wij allemaal de hoop dat er een versoepeling van de maatregelen zou worden aangekondigd.
Omdat versoepeling zou inhouden dat we het virus onder controle hebben.
We hoorden de premier zeggen dat de cijfers hoop geven, maar dat er risico’s zitten aan een versoepeling.
Er zal alleen voor het onderwijs en sport iets gaan veranderen.
Daarom was zijn boodschap dat de basisregels blijven gelden t/m 19 mei.
Beter nu voorzichtig, dan straks spijt.

Voor ons, als de Parabool, verandert er dus t/m 19 mei nog niets.
Dat is zeker voor cliënten en hun familie en vrienden een tegenvaller.
Maar we doen alles om SAMEN van elke dag een mooie dag te maken.
We zijn heel trots op al onze cliënten die zo goed de basisregels in acht houden en elkaar helpen, ondanks dat hun dagen zo veranderd zijn! En we denken aan hun familie en vrienden die niet even dat persoonlijke contactmoment met hen kunnen hebben. Dat is zwaar en kunnen we alleen verlichten door aan u te denken en te zorgen dat er op ‘nieuwe manieren’ contact is tussen uw familielid en u zelf. Via bijvoorbeeld beeldbellen en op afstand even kunnen zien hoe het gaat.

Ondanks dat het ODC de gehele periode aangepast open is geweest, zullen er voor hen en de Peuterplus wel wijzigingen zijn na 19 mei. Zij zullen iets verder ‘open’ kunnen.
We werken die wijzigingen uit en zullen betrokken ouders of familie en verwanten hierover persoonlijk informeren.

Bel ons gerust als u vragen heeft over wat dan ook of als we iets voor u kunnen doen. We helpen u graag!
HOU VOL! Samen staan we sterk en krijgen we corona onder controle.

Informatie per 1 april 11.30 uur huidige maatregelen verlengd tot en met 28 april
In navolging van de persconferentie van gisteravond, zijn alle huidige maatregelen binnen de Parabool verlengd tot 28 april.
Enige wijziging op onderstaande maatregelen die heeft plaatsgevonden binnen de Parabool per 31 maart:
voor onze locaties Schuilenburg en de Braak in Raalte en Oerdijk 108c in Schalkhaar zijn aangescherpte maatregelen getroffen.
Deze 3 locaties gaan nog iets verder dicht.
Dat wil zeggen: helaas geldt voor deze locaties dat het niet mogelijk is voor familie om nog samen met de cliënt, hun familielid, een wandelingetje te maken.
Terwijl wij u dit schrijven beseffen we dat u dit heel hard treft, maar we zullen samen door deze onwerkelijke periode heen moeten. We hopen dat u begrip heeft voor deze noodzakelijke maatregelen.

Informatie per 24 maart 20.30 uur aangescherpte maatregelen tot 6 april:
Vooraf gemeld: voor Schuilenburg, Oerdijk 108c en de Braak blijven de maatregelen van vrijdag 20 maart gelden.
Voor de andere woonlocaties geldt vanaf 25 maart de volgende maatregel voor familie, verwanten en andere bezoekers:

Bezoek op woonlocaties?  Nee, tenzij…
Om de risico’s op verspreiding van besmetting nog verder te verkleinen, gaan we het advies Bezoekregeling van de VGN volgen om cliënten, naasten en collega’s te beschermen.
Er is op dit moment in de gehandicaptenzorg (nog) géén generiek tijdelijk verbod op bezoek ingesteld.
Maar we gaan uit van het algemene principe ‘Nee, tenzij…’
Dit betekent dat er geen bezoek mogelijk is, tenzij het contact met de familie van noodzakelijk belang is voor de cliënt. Bijvoorbeeld omdat deze actief betrokken is bij de dagelijkse zorgverlening, of omdat het voor het emotioneel/ psychisch welzijn van de cliënt belangrijk is dat er contact is met de verwant of belangrijke andere (lees cruciale persoon). Uiteraard indien zij klachtenvrij zijn en 1,5 meter afstand houden. Een eventuele ’tenzij’ zal in goed overleg tussen de persoonlijk begeleider, teamleider en familie worden vastgesteld.

Wat houden de nieuwe maatregelen van 23 maart in voor cliënten?
Cliënten zijn ‘alle Nederlanders’, waarvoor sinds gisteren nieuwe maatregelen zijn afgekondigd door de ministers:

* Blijf zoveel mogelijk thuis
* Als je even naar buiten wilt, dan met max 3 personen en 1,5 meter afstand.
* Als je op bezoek wilt bij familie, verwanten en vrienden, dan moet dat in goed overleg met de begeleiding.
Ook hier geldt ‘Nee, tenzij’. Als er echt een heel noodzakelijke reden is, dan zal dit in goed overleg gaan tussen de cliënt, familie en de persoonlijk begeleider en de teamleider.

Wij begrijpen dat deze maatregel u als familie en verwanten hard zal raken, maar we doen er alles aan om alle risico’s te beperken.
Onze begeleiders op de woningen zullen via telefoon en online communicatiemiddelen hun best doen om zoveel mogelijk contact tussen u en uw familielid te onderhouden.

Belt u zelf ook gerust als u even wilt weten hoe het met uw familielid gaat.

Het advies Bezoekregeling van de VGN vindt u hier:
https://www.vgn.nl/nieuws/advies-bezoekregeling-gehandicaptenzorg

Informatie per 20 maart 16.00 uur maatregelen tot 6 april:
In aanvulling op onderstaande maatregelen van 16 maart, hebben wij vandaag weer extra maatregelen moeten treffen.
Deze maatregelen gaan familie van cliënten op Schuilenburg, de Braak en Oerdijk 108c raken. Wij zullen er alles aan doen om, ondanks de weer aangescherpte maatregelen,  deze periode voor iedereen zo goed mogelijk te laten verlopen.

Met ingang van vrijdag 20 maart 18.00 uur is bezoek helaas niet langer mogelijk op de woonlocaties Schuilenburg en de Braak in Raalte en Oerdijk 108c in Schalkhaar, omdat op deze locaties kwetsbare oudere cliënten wonen.
Helaas geldt dat ook voor familie. Zij zijn inmiddels per mail geïnformeerd.
Indien u iets wilt brengen, kunt u dat bij de ingang komen doen.
Onze begeleiders zullen er alles aan doen om met online communicatiemiddelen, het contact tussen de cliënten en hun familie te onderhouden.

Voor alle andere woonlocaties gelden nog dezelfde regels als in het bericht hieronder van 16 maart gedeeld.

Ambulante begeleiding
Voor ambulant is besloten om zoveel mogelijk begeleiding op afstand te geven en het bezoek aan huis te minimaliseren.
Onze medewerkers houden contact en ondersteunen deze cliënten via telefoon of online communicatiemiddelen.

Servicebureau in Schalkhaar
Vanaf maandag 23 maart is het Servicebureau alleen geopend van 8.30 – 12.00 uur.
Voor het afleveren van goederen en dringende zaken.
Telefonisch zijn zij ook tot 12.00 uur bereikbaar.
Er zal een noodnummer worden geactiveerd, dat wij maandag op de website zullen publiceren en via de voicemail zullen melden.
Medewerkers van het Servicebureau werken vanuit huis en zijn uiteraard per e-mail bereikbaar.
Als u het rechtstreeks mailadres van de medewerker die u nodig heeft niet weten, kunt u mailen naar info@deparabool.nl

De bakkerijen zijn nog steeds geopend voor brood, de openingstijden staan in onderstaand bericht van 16 maart.

Informatie per 16 maart 18.00 uur maatregelen tot 6 april:

Onze woonlocaties gaan ‘dicht’ voor externe bezoekers
We hebben besloten om onze woonlocaties tijdelijk te sluiten voor externen en een stringent deurbeleid te hanteren. Daarom willen we u als familie en verwanten verzoeken om het landelijk advies over het bezoeken van kwetsbare doelgroepen op te volgen en bij verkoudheidsklachten of koorts in ieder geval niet op bezoek te komen.
Voor bezoek hanteren we de regel, dat er max 1 persoon per cliënt per dag langs kan komen. We willen u vragen dit verzoek ook te delen met kennissen en andere familieleden.
Aan externen (geen familie of verwanten) vragen we om alleen noodzakelijke bezoeken, zoals leveringen die wel door moeten gaan, aan de locatie te brengen.

Onze dagbestedingslocaties zijn ook gesloten.
Cliënten zullen, zoals heel veel Nederlanders, gaan thuiswerken.
ODC ’t Lantaarntje en de Schure zijn een uitzondering.
Zij blijven open zo lang dat kan.

De bakkerijen zijn open
Zij zijn een onderdeel van onze eigen vitale processen en voor klanten in de dorpen.
Daarom leveren ze alleen brood en geen banket.
De bakkerijen hebben wel aangepaste winkeltijden:
Bakkerij Mariënheem:
Dinsdag t/m vrijdag: 9.30 – 12.30 uur
Zaterdag: 8.30 – 12.30 uur

Bakkerij Broekland:
Dinsdag t/m vrijdag: 10.30 – 16.00 uur
Zaterdag: 9.30 – 13.00 uur

Informatie per 13 maart 16 uur:

De informatie van 12 maart 17 uur is nog actueel, maar ouders/verzorgers van ODC ’t Lantaarntje en PeuterPlus hebben vandaag per brief aanvullende informatie ontvangen die specifiek gaat over de locaties van het ODC en PeuterPlus.
Heeft u die brief niet gezien? Neem dan contact op met de begeleider van uw kind.

Informatie per 12 maart 17.00 uur:
Op basis van de aangekondigde maatregelen door minister Bruins, eerder vanmiddag, vragen wij het volgende van cliënten,  familie en verwanten van cliënten en bezoekers van de Parabool:

  • bent u verkouden of moet u hoesten of heeft u koorts: kom dan  NIET naar de Parabool.
  • beperk het bezoek aan kwetsbare mensen en mensen met een verminderde weerstand.

De Parabool zal alle activiteiten met externe bezoekers, zoals rondleidingen of bijeenkomsten op een van onze locaties verplaatsen of cancelen.
Wij hopen dat u daar begrip voor heeft.

Deze maatregelen gelden tot 31 maart.

Ontdekdezorg-week en NL DOET

10 maart: Wij hebben als organisatie besloten om uit voorzorg de Open Dagen op woensdag 18 maart en zaterdag 21 maart in de Ontdekdezorg-week niet door te laten gaan vanwege het coronavirus. Omdat juist veel mensen bij elkaar de kans op een infectie vergroot. Bij ons staat veiligheid voorop en we willen niemand onnodig risico laten lopen. We vinden het erg jammer dat we u moeten teleurstellen. We ontvangen u graag op een ander moment en hopen op dit moment op uw begrip voor ons besluit.

Op 12 maart is besloten door de organisatie van NL Doet om alle activiteiten af te gelasten.